Köpa Flaggstång

 • Flaggstång – Original

  Nordic standard flaggstång levereras med kula, lina, knape ...

  kr 3.575,00kr 17.150,00
  Välj alternativ Detaljer
 • Flaggstång – U-balk

  Classic montage, U-balk system flaggstång. För montering ...

  kr 4.600,00kr 18.300,00
  Välj alternativ Detaljer
 • Flaggstång – vev system

  Flaggstång med invändig lina och vev. Vevsystemet ...

  kr 6.075,00kr 15.600,00
  Välj alternativ Detaljer
 • Flaggstång – invändig lina

  Flaggstång med manuell invändig lina och lå...

  kr 5.100,00kr 7.400,00
  Välj alternativ Detaljer

Är det dags att köpa flaggstång? Det som ofta händer när man ska köpa flaggstång är att man går till närmaste återförsäljare för flaggstänger och säger ”Jag vill ha en flaggstång”. Det kan vara bra att göra lite efterforskning innan och se vilken typ av flaggstång man vill ha och hur den ska sättas fast i marken. Det finns även andra saker att tänka på såsom höjd, vilken typ av flaggstångsknopp man vill ha och faktiskt till och med färg. Ja, flaggstänger säljs faktiskt i andra färger än vitt. Flaggstång är något som man kanske inte köper så ofta och det kan då vara bra att få lite råd om vad som kan vara bra att tänka på. Det allra viktigtaste är att bestämma vilken höjd som passar och hur man ska förankra den.

Höjd på flaggstången

Det kanske inte många känner till är att det finns många olika höjder på flaggstänger. Höjden på din flaggstång bör vara proportionell med den byggnad som flaggstången placeras vid. Ett ganska bra riktmärke är att att flaggstången bör gå över taknocken med en tredjedel av sin totala längd. Om du till exempel har ett hus som är 6 meter högt så bör du köpa en 9 meters flaggstång. Om du tänker placera din flaggstång på ett ställe som sluttar något, så är det viktigt att det ser proportionellt ut från den riktning man kommer ifrån när man går mot huset. Se även till att flaggstången inte står för nära huset eller för nära höga träd.

Hur ska du förankra flaggstången

Det finns flera olika sätt för hur man säkert kan montera fast en flaggstång. Antingen sätts den i marken, i ett berg, i ett fundament eller i ett U-balksfäste. Titta på hur terrängen ser ut där du har tänkt sätta flaggstången. Det som passar dig bäst beror så klart på hur det ser ut just hos dig. Om flaggstången ska fästas i marken, gjuter man först ett fundament av betong. Vilket sätt du än väljer, se till att noga följa anvisningarna. 4-6 månader efter att du monterat din flaggstång, måste du se till att alla muttrar och skruvar dras åt igen.