/Flaggstångsfäste
Flaggstångsfäste 2016-07-07T15:31:15+00:00

Flaggstångsfäste

Det som många gånger är allra viktigast när man köper och sätter upp sin flaggstång är att man väljer rätt typ av flaggstångsfäste. Det är otroligt viktigt att flaggstången står stadigt, så att den inte utgör någon som helst risk för varken människor eller resten av omgivningen i sin helhet. Flaggstångsfästet måste därför vara helt säkert och hållbart. Vanligtvis fäster man ett markfäste i betong eller i ett berg, beroende på var flaggstången ska stå. Alla flaggstänger har ett makfäste som man använder till just detta.

Montera flaggstången i marken

Så hur går man då tillväga för att montera flaggstången i marken? Jo, allra först gräver du en grop som passar och detta är beroende på längden av din laggstång. Som måttstock kan man säga att en 8-12 meter hög flaggstång behöver en grop som är ungefär 40 centimeter bred och 100-120 centimeter djup. Sedan grundar du med makadam och blandar betong och fyllar på i gropen. Förankra det ihopsatta markfestet i betongen. Ofta har en flaggstång 3-4 förankringjärn. En del har bultar och andra har muttrar. Ett tips är att lägga en planka under fästet, så det inte sjunker ner för djupt i betongen. Väg sedan av med ett vattenpass så fästet är i våg. Det tar ungefär 3 dagar för betongen att stelna. Efter det är det bara att resa flaggstången.

Storleken spelar roll

I just detta fallet är det faktiskt så. Beroende på vilken storlek och modell du har så är det otroligt viktigt att du väljer ett flaggstångsfäste som passar just din storlek och modell. Om du är osäker, var inte rädd för att fråga dig fram, så att det säkert blir rätt. Det är otroligt viktigt att flaggstången står
stadigt eftersom den utsätts för en hel del belastning, speciellt när det blåser kraftigt. Säkerhet framför allt!

ALLTID 15-ÅRS GARANTI PÅ FLAGGSTÄNGER FRÅN FLAGMORE/TIDAHOLM